Paint Tool Sai, rita digitalt + utmaning

Jag är mycket förtjust i detta lätta ritprogram. För er som inte har Photoshop, men ändå vill kunna rita digitalt, så rekommenderar jag detta varmt. Det är litet, bara 2 mb, och gör inte datorn så fasligt varm som Photoshop gör. Principerna är desamma, men jag hittade en liten Paint Tool Screen tutorial på nätet, en liten guide i hur de olika verktygen fungerar.

(Klicka på bilden för större)Paint Tool Sai kan ni ladda ner här (det är på engelska) Det är så simpelt, så det kräver ingen installation.
  1. Packa upp programmet med Winzip, eller ett annat uppackningsprogram.
  2. Flytta hela mappen till Dator> Lokal Disk (C) > Program
  3. Öppna sedan mappen och högerklicka på filen "sai" och välj 'Skapa Genväg'.
  4. Flytta sedan genvägen till skrivbordet så är du redo att använda programmet!
När det gäller att lära sig att rita digitalt, så är det relativt enkelt, du behöver inte ha en ritplatta, det går lika bra med musen, kräver en annan teknik, men den måste man jobba fram själv. Arbeta med olika lager, spara ofta och rita ofta, så kommer ni snabbt att bli bättre och bättre. Nedan är en liten tutorial om hur man ritar digitala porträtt, just med Paint Tool Sai, och skaparen, tryggtorkel.deviantart.com är den som tipsade mig om PTS.

Han. Är. Grym.
Nu är det dags för en utmaning!

Jag har gjort en egen meme, som handlar om händighet...

Kom på ett motiv du vill måla, och se till att rita samma motiv i båda rutorna, en med din dominanta hand, och en med din icke-dominanta hand. (d.v.s. om du e högerhänt är höger din dominanta hand och vänster din icke-dominanta, och tvärt om)

Klicka på bilden för större


Jag ska själv göra utmaningen och visar resultatet så fort jag e klar. Jag skulle vilja att ni försökte er på den själva och sedan visar det för mig, så kan jag lägga upp era resultat i bloggen! Ni behöver inte rita bilden på datorn, ifall ni inte ritar digitalt, gör utmaningen på papper i så fall! :D
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback